úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Řidič s třemi promile mířil na dálnici, chytila ho policie a skončil v cele

Šestadvacetiletý řidič, kterého zastavila policejní hlídka na nájezdu na dálnici, nemohl pořádně mluvit ani chodit. Policii nadýchal necelé tři promile, přišel o řidičský průkaz a zamířil do policejní cely.

Ke kontrole osobního auta značky Volkswagen došlo v neděli 8. dubna  po půl jedenácté večer na nájezdu na dálnici D46 v obci Vranovice-Kelčice na Prostějovsku. Šestadvacetiletý řidič byl zjevně opilý. „Nebyl schopen stát bez opory, nesouvisle a hůře artikuloval, měl nekoordinované pohyby a byl z něho cítit zápach alkoholu,“ popsal policejní mluvčí František Kořínek. To posléze potvrdila i provedená dechová zkouška. Přístroj ukázal hodnoty 2,99 a 2,95 promile alkoholu v dechu.

„Protože muž nebyl schopen podrobit se nezbytným administrativním úkonům, byl na místě zadržen a k vystřízlivění umístěn do policejní cely. Ihned také přišel o řidičský průkaz. Pro své jednání je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest a zákaz řízení,“ vysvětlil Kořínek.

Foto redakce OD

Štítky opilý, řidič, alkohol, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.