úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Řidič měl přes dvě promile a boural, při nehodě se zranila spolujezdkyně

K nehodě došlo tak, že čtyřiadvacetiletý řidič BMW dostal v křižovatce smyk, pak narazil do plotu u jednoho domu a poté narazil do brány u dalšího domu. Při nehodě byla zraněna spolujezdkyně a řidič přivolané policejní hlídce nadýchal přes dvě promile.

K nehodě došlo v sobotu 14. dubna 2018 krátce před devátou dopoledne v obci Šumvald na silnici vedoucí od Dlouhé Loučky v křižovatce se silnicí ve směru od Šumvaldu na Břevenec.

Při nehodě došlo ke zranění čtyřiadvacetileté spolujezdkyně. Přivolaní policisté provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku, která byla pozitivní a naměřili mu přes dvě promile alkoholu v dechu. Orientační test na omamné a psychotropní látky byl u řidiče negativní,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté mu další jízdu zakázali. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 47 tisíc korun. Řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Foto PČR

Štítky vážná, nehoda, zranění, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.