pátek 26. dubna 2024 Oto

Závory u vjezdu do fakultní nemocnice můžou mít kvůli opravám příští týden výpadky

Možná jste si toho už všimli. Vedle rozsáhlých stavebních úprav spojených s novou budovou II. interní kliniky a oddělení geriatrie a s prodloužením potrubní pošty k Oddělení alergologie a klinické imunologie a Teoretickým ústavům se v minulých dnech v areálu FN Olomouc objevily další výkopy – u vjezdových bran a na dalších místech. Výkopové práce jsou spojeny s budováním bezobslužného vjezdového systému, který přinese změny v parkování v nemocnici. Instalace nových technologií přitom může od úterý 24. do čtvrtku 26. dubna způsobit drobná dopravní omezení a výpadky závor.

Jak ubezpečil Ing. Roman Žurek z Obchodního úseku FN Olomouc, navzdory možným výpadkům budou vjezdové brány do areálu nemocnice v provozu. „Omezený může být jen výdej vjezdových lístků. Řidiči ale mohou vjet do areálu i bez lístku. Obsluha bude o všem informovaná, takže při výjezdu nebudou mít potíže,“ ujistil Žurek.

Instalace nových technologií je první fází realizace bezobslužného vjezdového systému ve FN Olomouc. Dalším krokem bude zprovoznění parkovacích automatů, prostřednictvím nichž budou moci pacienti hradit parkovné. Testovací provoz plánuje nemocnice zahájit v druhé polovině května. Současně se zavedením bezobslužného systému dojde také k reorganizaci parkovacích míst. Zaměstnanci FN Olomouc budou směřováni na záchytná parkoviště tak, aby se uvolnila parkovací místa u jednotlivých pracovišť. „Naším cílem je zjednodušit pacientům parkování v dosahu klinik,“ vysvětlil Žurek.

Tisková zpráva | Foto Petr Bielesz | Zdroj Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.