úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Na dopravním hřišti Semafor přibylo téměř půl kilometru nových cest

Téměř půl kilometru nových cest přibylo na dopravním hřišti Centra Semafor v Olomouci, na kterém si děti, školáci i dospělí můžou v sedle kola či na koloběžce vyzkoušet své znalosti dopravních předpisů. Díky rozšíření, které si vyžádalo zhruba milionovou investici, nabízí hřiště i simulaci jízdy po cestách mimo obec, řekl dnes novinářům manažer Centra Semafor Josef Línek.

Plocha dopravního hřiště Centra Semafor se díky nové části zdvojnásobila. „V nové části dokážeme modelovat dopravní situace, s nimiž se na silnicích mimo obec mohou děti i veřejnost reálně setkat," uvedl Línek. Podle něj má nová část dopravního hřiště méně dopravních značek než starší část, která má i železniční přejezd a navozuje dopravní situace zejména na území města.

Rozšířená plocha hřiště, kde vzniklo i nové zázemní a sklad pro uložení kol, si vyžádala úpravu dopravního značení v jeho okolí. Zvětšení dopravního hřiště odklonilo část cyklostezky, která nyní vede kolem rampy plaveckého stadionu.

Centrem Semafor, které provozuje olomoucká radnice, ročně projde zhruba 3500 žáků škol, dalších 150 dětí se pravidelně účastní prázdninového příměstského tábora a šest stovek seniorů získá znalosti v zimních kurzech. „Celková roční návštěvnost Centra Semafor se pohybuje kolem 25.000 lidí," podotkl Línek.

Autoři | Foto Blanka Martinovská (olomouc.eu)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.