čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Centru SEMAFOR se bude konat oblíbená soutěž pro celou rodinu SPECIALIZED GRAND PRIX

PR článek

Stálí návštěvníci Centra SEMAFOR už ví, že po započetí sezóny se zde odehrává spoustu akcí pro rodiče a děti. Pro letošek si organizátoři připravili velkou sezónní akci s názvem SPECIALIZED GRAND PRIX, pod kterou se skrývají stálým návštěvníkům již známé tři akce – seriál soutěží rodinných týmů, vyřazovací závod jednotlivců na koloběžkách a závod jednotlivců na šlapacích autech.

Zájemci se mohou zúčastnit vždy všech třech soutěží, které budou probíhat vždy v jednom odpoledni.

Hlavní seriál soutěží rodinných týmů se skládá ze čtyř disciplín a probíhá od dubna do října. V  tomto roce budou hlavní cenou pro oba členy soutěžního týmu dvě kola, a to jedno dospělé a jedno dětské značky SPECIALIZED, která je sponzorem celé soutěže.

Cílem soutěže  je zábavnou formou podpořit dopravní výchovu dětí a mládeže a zapojit do ní také ty nejlepší instruktory dopravní výchovy dětí – totiž jejich rodiče. Soutěží vždy dvojice – jeden dospělý a jedno dítě do 15 let. Celá soutěž spočívá ve čtyřech disciplínách (minitest řešení dopravních situací, jízdu na kole podle předpisů po dopravním hřišti, jízdu zručnosti na kole a minitest z praktického poskytování první pomoci). Za chyby v každé disciplíně obdrží dvojice společně trestné body, čas se nehodnotí. Nejlepší tým dne je vyhlášen a oceněn.

Doplňkovými soutěžemi pak bude závod jednotlivců na koloběžkách v pěti kategoriích a závod jednotlivců na šlapacích autech, rovněž v pěti kategoriích. Pro závodníky budou připraveny drobné ceny, které budou předávány ihned po závodě.

První ze zmiňovaných doplňkových závodů je vyřazovací závod – postupuje vždy ten rychlejší z dvojice současně startujících. Děti závodí v pěti kategoriích (od r. 2018 podle výšky postavy), ale zazávodit si mohou samozřejmě i rodiče, a to v jediné kategorii – „dospělí“ (nad 160cm). Vítěz obdrží drobnou věcnou cenu a každý účastník dostane malý dárek.

Závod na šlapacích autech je je téměř stejný, jako na koloběžkách, ale závodí se na čas. Děti závodí opět v pěti kategoriích,  rodiče v jedné (viz shora). Vítěz kategorie opět obdrží drobnou věcnou cenu a každý účastník dostane malý dárek.

Termíny jednotlivých kol a více detailů k celé soutěži najdete zde.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.