pátek 29. března 2024 Taťána

Řidič usedl za volant s třemi promile, s autem skončil v zahradě domu

Až na záchytce skončila večerní pouť pětatřicetiletého muže, který ve čtvrtek večer usedl silně podnapilý za volant svého auta.

Muž jízdu ve svém autě Seat Leon nezvládl v obci Domaželice, když jel po komunikaci vedoucí kolem zemědělského družstva od Podolí. Na tříramenné křižovatce nestihl zatočit, vyjel mimo silnici, najel na chodník, poté na vyvýšený břeh, kde poškodil tyč označující vodovodní přípojku. Dále pokračoval skrze plot na zahradu domu, kde přelomil rostoucí stromy.

„Po nehodě měl v úmyslu, bez řešení události, odjet s autem pryč, ale to se mu nepodařilo. Přivolaná policejní hlídka provedla u řidiče dechovou zkoušku, která byla pozitivní s prvním výsledkem 2, 89 a druhým 2,96 promile alkoholu v dechu. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz. Zraněn nebyl ani řidič a ani jeho opilý spolujezdec. Nicméně v průběhu šetření nehody se podezřelý začal chovat agresivně a odmítavě k výzvám policistů, proto musely být použity donucovací prostředky a na základě rozhodnutí lékaře byl opilý řidič umístěn na záchytce v Olomouci," řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 25 000 Kč. Nehoda je nadále v šetření a ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s maximální tříletou trestní sazbou odnětí svobody.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.