neděle 19. května 2024 Ivo

Řidič srazil pětašedesátiletou chodkyni na přechodu a ujel, pátrá po něm policie

Policisté žádají veřejnost o pomoc při objasnění dopravní nehody, ke které došlo ve čtvrtek 19. dubna 2018 před druhou odpolední v Uničově na přechodu pro chodce v křižovatce ulic Hrdinů, Litovelská a Zikova ve směru od Litovle na obec Brníčko.

Řidič neznámého osobního auta srazil pětašedesátiletou chodkyní, která přecházela po vyznačeném přechodu pro chodce. Neznámý řidič po střetu na místě sice zastavil a s chodkyní komunikoval, ale poté z místa odjel, aniž by zjišťoval její zdravotní stav a případně poskytl první pomoc. „S vozidlem pokračoval směrem k obci Brníčko. Chodkyně odešla domů a posléze vyhledala lékařskou pomoc. Nehoda byla na policii oznámena dodatečně, a to až 26. dubna 2018,“ vysvětlila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Svědci, kteří v danou dobu úsekem projížděli nebo procházeli, případně stáli na autobusové zastávce v těsné blízkosti přechodu pro chodce a událost viděli, se mohou se svými informacemi, které mohou pomoci při objasnění nehody a ztotožnění vozidla a jeho řidiče, přihlásit na linku 158 nebo osobně či telefonicky kontaktovat policisty Dopravního inspektorátu Olomouc, Třída Kosmonautů 189/10 v Olomouci, na čísle 974 766 251 nebo 974 766 584. Policie žádá i samotného řidiče dosud neznámého vozidla, aby se přihlásil policistům na linku 158 nebo osobně či telefonicky kontaktovat policisty Dopravního inspektorátu Olomouc, Třída Kosmonautů 189/10 v Olomouci, na telefonu 974 766 251 nebo 974 766 584.

Foto PČR

Štítky nehoda, pátrání, chodkyně, Uničov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.