pátek 26. dubna 2024 Oto

Prostějovské autobusové nádraží čeká rekonstrukce za devět milionů, začne v červnu

Prostějovská radnice letos vylepší autobusový terminál u hlavního vlakového nádraží, který je důležitou přestupní stanicí pro cestující z města a širokého okolí. Modernizace bude bez započtení DPH stát zhruba devět milionů korun. Stavební práce by měly začít v červnu a skončit nejpozději v závěru října, řekl náměstek prostějovské primátorky Zdeněk Fišer.

Přestupní terminál autobusového nádraží v Janáčkově ulici má celkem čtyři nástupiště. Dělníci podle Fišera zastřeší dvě krajní nástupiště, aby cestující byli při čekání na autobus chráněni před nepřízní počasí.

„Budovat se zde bude také přístřešek na kola navazující na nástupiště číslo jedna, umísťovat se budou cykloboxy a nová elektronická informační tabule. Nezapomeneme ani na úpravu zpevněných ploch," uvedl Fišer. Do uzamykatelných cykloboxů bude možné uložit 12 jízdních kol. Projekt počítá také s přístřeškem s uzamykatelnými stojany pro 24 bicyklů.

Radnice oslovila pět možných dodavatelů a zakázku nakonec získala společnost Skanska, jejíž nabídka byla podle Fišera vyhodnocena jako nejlepší. Mezi hodnotící kritéria patřila kromě výše nabídnuté ceny i celková doba realizace zakázky, aby byl provoz autobusového terminálu stavebními pracemi ovlivněn co nejkratší dobu.

Autoři

Štítky nádraží, rekonstrukce, autobus, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.