čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Od soboty křižují Prostějovsko nové linky cyklobusů, zajíždějí až do Protivanova

5. května vyjely na Prostějovsku poprvé cyklobusy Arrivy, za finančního přispění města Prostějova. Celkem dvě linky svezou cyklisty do oblasti Drahanské vrchoviny, konkrétně do Protivanova. Cyklobusové linky pojedou o sobotách, nedělích a ve dnech státních svátků až do 30. září. Cestu do Protivanova zahajují cyklobusy ráno a kolem poledne.

Prostějovské cyklobusy vybavené speciálním přívěsem s kapacitou 20 kol vyjely na své trasy poprvé 5. května a sezóna končí 30. září. „Jedná se o naši první sezónu na Prostějovsku, ale víme, že lidé jsou stále aktivnější a chtějí si užít přírody na kole, proto jsme rádi, že jim tento zážitek můžeme zprostředkovat,“ říká Pavla Struhalová, ředitelka společnosti ARRIVA MORAVA.

„V cyklobusech platí běžný tarif IDSOK včetně dlouhodobých předplatných jízdenek, takže cestující s předplatní jízdenkou zaplatí navíc pouze 20 korun za přepravu kola,“ doplňuje Pavla Struhalová.

Jako první v sobotu vyjíždí linka 434 ve 12.45 a v neděli vyjíždí jako první linka 434 z Protivanova už v 9.00

  • Linka 780432: Prostějov – Mostkovice – Plumlov – Vícov – Stínava – Malé Hradisko – Protivanov; jízdní řád ZDE.
  • Linka 780434: Prostějov – Mostkovice – Plumlov – Vícov – Ptení – Lipová – Buková – Protivanov; jízdní řád ZDE.

Cyklobusy za sebou táhnou speciální cyklovlek, který je uzpůsoben pro přepravu jízdních kol. Cestující musí sejmout z kola předměty, které by se za jízdy mohly uvolnit, například zavazadla, ale třeba také baterii, pokud se jedná o elektrokolo.

„Cyklobusy se těší obecně zájmu cestujících, proto bych doporučila zájemcům, aby si zarezervovali místo v rezervačním systému Arrivy na našem webu. Zejména o hezkých dnech se totiž může stát, že bude plno,“ uzavírá Pavla Struhalová.

Zarezervovat si místo je možné zde na webové adrese.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky cyklobus, Arriva, Protivanov, Prostějovsko, cyklista, turistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.