pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Cizinec příliš věřil na dálnici své navigaci, ta ho zavedla na staveniště a do hromady písku

Kuriózní nehodou v pondělí 22. května skončila jízda řidiče na dálnici D35 ve směru od Ostravy na Olomouc. Třiašedesátý řidič se řídil svou navigací, která ho zavedla na rozestavěný úsek dálnice, kde havaroval do hromady písku. On i jeho dvě spolujezdkyně skončili hospitalizovaní v nemocnici.

K nehodě došlo po třetí hodině ranní v katastru obce Bohuslávky. „Řidič cízí státní příslušnosti jel ve vozidle Mercedes Benz s dalšími třemi spolucestujícími a na 298 km přejel, dle pokynu navigace, do levého pruhu mezi dopravní značení „Z4 - směrová deska“ a najel na uzavřenou část dálnice, kde jsou prováděny stavební práce. Pokračoval dál a nepřizpůsobil rychlost vozidla dopravně technickému stavu komunikace a narazil do hromady písku, která byla přes jízdní pruhy," popsala nehodu policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Řidič i jeho dvě spolujezdkyně skončili zranění v nemocnici, přičemž řidič byl převezen do Hranic a ženy do Fakultní nemocnice v Olomouci. Škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun. V souvislosti s nehodou zahájili policisté trestní řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

 

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.