sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

FOTO: V Jeseníku se otevřelo jedno z nejmodernějších dopravních hřišť v kraji

V Jeseníku se dnes otevřelo pro veřejnost dětské dopravní hřiště, které patří mezi nejmodernější v Olomouckém kraji. Je v blízkosti školy v ulici Boženy Němcové, jeho vybudování stálo 4,5 milionu korun. Další více než milion korun pokryly stavební úpravy a nákup dopravních prostředků. Na hřišti nechybějí křižovatky řízené semafory, železniční závory včetně signalizačního řízení či tlačítka pro chodce, informoval mluvčí jesenické radnice Richard Kapustka.

Dětské dopravní hřiště, které bude sloužit k výuce dopravních předpisů, má také prostorné zázemí v přízemí školy. Tvoří jej moderní učebna pro žáky, sociální zařízení, místnosti pro uskladnění kol, šlapadel a odrážedel. K dispozici je rovněž šatna. „Na provoz hřiště budou dohlížet dva správci, kteří se budou střídat a také oko kamery městské policie. Ta má chránit tuto lokalitu před případnými vandaly," uvedl mluvčí radnice.

Hřiště disponuje novým kolovým parkem - k dispozici jsou kola, koloběžky, odrážedla a čtyřkolky. Děti se podle provozního řádu musejí na hřišti pohybovat s helmou, kterou si však lze vypůjčit za pětikorunový poplatek na půl hodiny. Půjčit si mohou za menší poplatek také jízdní kolo nebo šlapadlo. Kdo přijde se svým kolem a helmou, má vstup zdarma, doplnil mluvčí radnice.

O provoz hřiště se bude starat Středisko volného času duha. Otevřeno bude pro veřejnost odpoledne v úterý, ve čtvrtek a o víkendech, prázdninový provoz bude ještě upřesněn, dodali zástupci střediska. Olomoucký kraj na stavbu moderního dopravního hřiště poskytl dotaci ve výši 1,8 milionu, zbylou část zaplatilo město Jeseník ze svého rozpočtu.

Do dopravního hřiště nedávno investovala také Olomouc, pochlubit se může od dubna téměř půl kilometru dlouhými novými cestami a dvojnásobnou plochou. Rozšíření hřiště přišlo zhruba na milion korun.

Autoři | Foto Facebook Jeseník

Štítky Jeseník, dopravní hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.