pátek 29. března 2024 Taťána

Na trati Ecce Homo ve Šternberku zemřel řidič veteránu

Jednašedesátiletý řidič nepřežil dnes ráno střet dvou osobních aut u Lipiny na Olomoucku. Nehoda se stala krátce před 05:30 na trati závodu automobilů do vrchu Ecce Homo, který se o víkendu koná ve Šternberku a okolí. Nehodu vyšetřuje policie, řekl policejní mluvčí Libor Hejtman. Nehoda se podle organizátorů Ecce Homo stala před uzavřením tratě a zemřelý motorista nebyl členem žádného závodního týmu.

„Podle prvotního šetření jednašedesátiletý řidič veteránu Fiat Abarth jel se svým vozidlem do kopce (od Lipiny) a s největší pravděpodobností přejel v zatáčce do protisměru, kde se střetl s osobním vozidlem Mercedes C 220 kombi jedoucím shora a řízeným osmašedesátiletým cizincem," uvedl mluvčí. Muž ve veteránu při nehodě zemřel, cizinec ve druhém autě byl zraněn lehce. "Alkohol byl u řidiče mercedesu vyloučen orientační dechovou zkouškou," doplnil Hejtman.

Podle ředitele závodu Ecce Homo Vlastimila Malíka se nehoda stala ještě před oficiálním uzavřením tratě pro motoristický sportovní podnik. „Zemřelý řidič, který podle předběžného šetření nehodu zavinil, nebyl součástí žádného soutěžního týmu," sdělil v tiskové zprávě Malík. Start první tréninkové jízdy musel být kvůli nehodě odložen.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.