sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Muž skončil s autem uprostřed kruhového objezdu, z auta utekl a policistům tvrdil, že je spolujezdec

Řidič osobního auta Peugeot v pondělí 4. června 2018 dvě hodiny po půlnoci nezvládl řízení na kruhovém objezdu na Petrském náměstí v Prostějově. Při jízdě z ulice Dolní neodbočil a vyjel na vyvýšený obrubník ostrůvku uprostřed silnice. Poté najel přímo na střed okružní křižovatky, projel okrasnými dřevinami a narazil do kamene, o který se zastavil.

Řidič navíc z místa nehody odešel, ale po chvíli policisté nedaleko kruhového objezdu nalezli muže, u kterého zjistili klíče od havarovaného vozidla. „Muž potvrdil, že ve voze jel, ale údajně pouze jako spolujezdec. Na základě dosud zjištěných skutečností je přesto hlavním podezřelým. Podrobit se zkoušce na alkohol odmítl. V současnosti policisté prověřují zajištěné důkazy a záznamy z kamerových systémů,“ vysvětlil policejní mluvčí František Kořínek.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn a výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 25 tisíc korun. Po prohlídce technického stavu vozidla policisté na místě zadrželi osvědčení o jeho registraci.

Foto PČR

Štítky nehoda, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.