pátek 29. března 2024 Taťána

Opilý řidič jel moc rychle. Přejel obrubník, porazil značku a zničil auto

K havárii osobního auta Audi, které řídil opilý osmadvacetiletý řidič, došlo ve středu 13. června 2018 před devátou hodinou večerní v Seloutkách na Prostějovsku na cestě z od Prostějova na Určice. Řidič podle policie nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a svému stavu a schopnostem a v opilosti boural.

„V levotočivé zatáčce vyjel vpravo přes betonový obrubník na travnatou plochu mimo komunikaci. Při návratu zpět na vozovku vozidlo porazilo dopravní značku, aby pak neschopné další jízdy zastavilo na komunikaci,“ popsal průběh nehody policejní mluvčí František Kořínek.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. „Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 85 tisíc korun. Provedenou dechovou zkouškou pak policisté u muže změřili hodnotu 1,59 promile alkoholu v dechu. Muž požití alkoholu přiznal a uvedl, že krátce před jízdou vypil dvě piva a tři odlivky rumu. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Vozidlo bylo odtaženo. Příčiny, okolnosti, míra zavinění havárie i právní kvalifikace jednání muže jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ dodal Kořínek.

Foto PČR

Štítky nehoda, opilý řidič, alkohol, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.