pátek 26. dubna 2024 Oto

Na Novou Ulici dva měsíce nepojedou tramvaje, bude se rekonstruovat křižovatka v Havlíčkově ulici

Kvůli plánované opravě tramvajové trati nebudou v Olomouci od 2. července do 28. srpna jezdit tramvaje mezi zastávkami Okresní soud a Nová Ulice. Náhradní dopravu v obou směrech zajistí autobusy, řekla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová.

Zhruba dvouměsíční výluka je naplánována kvůli opravě trati v Brněnské ulici a rekonstrukci jejího křížení na třídě Svobody a Havlíčkově ulici. Tramvajové linky číslo 6 a U nebudou kvůli opravě trati provozovány, ostatní pojedou přes centrum a třídu Kosmonautů.

Od 2. července do 26. července budou výlukové autobusy X jezdit z Palackého ulice přes Krapkovu ulici a dál kolem Výstaviště Flora na Novou Ulici, odkud pojedou zpět na zastávky Okresní soud a Náměstí Hrdinů. „Zastávky Náměstí Hrdinů a Okresní soud směr Nová Ulice nebudou obsluhovány," upozornila Krčová.

Od 27. července do 28. srpna pak výlukové autobusy pojedou ze zastávky Náměstí Hrdinů přes zastávku Okresní soud kolem Výstaviště Flora na Novou Ulici a zpět do centra Olomouce.

Autoři | Foto Jindřich Karas

Štítky opravy, tramvaje, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.