sobota 11. května 2024 Svatava

Auto narazilo do zdi rodinného domu, pět lidí ve vozidle se zranilo

Pět lidí se dnes časně ráno zranilo při nehodě osobního auta na Prostějovsku, které narazilo do zdi rodinného domu. Čtyři z nich zůstali ve voze zaklíněni, vyprostit je museli hasiči. Pes, který s posádkou cestoval, nehodu nepřežil. Obyvatelům domu, kteří v době nehody spali, se nic nestalo, řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Kvůli poškození domu byl na místo přivolán statik.

Nehoda se stala dnes kolem 01:00 v obci Stařechovice - Služín nedaleko Čech pod Kosířem. „Hasiči po příjezdu zjistili, že uvnitř vozidla cestovalo celkem pět osob a pes. Čtyři cestující zůstali ve vozidle zaklíněni, pes nehodu nepřežil. Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí zaklíněné osoby vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby," uvedla mluvčí hasičů. Podotkla, že zraněn byl i pátý člověk, který z auta sám vystoupil.

Na místo dorazil také statik i starostka obce. „Statik rozhodl, že díru o rozměrech asi metr na metr je potřeba zapažit. Hasiči proto vzpěrami podle pokynů statika zpevnili zeď a zajistili také plynovou skříň, ve které před tím technik plynáren odpojil přívod plynu," doplnila mluvčí hasičů. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky nehoda, Prostějovsko, zranění, HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.