sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Řidič jedenáctky musel prudce zabrzdit kvůli bezohlednému řidiči, v autobuse se zranila cestující

Policie vyšetřuje nehodu z 22. června, kdy se na trase autobusové linky č. 11. z důsledku prudkého brždění autobusu zranila cestující. Policie hledá svědky nehody a také řidiče vozidla, kvůli kterému autobus brzdil.

Nehoda se stala v pátek 22. června v 17:17 na ulici Švabinského. „Dosud nezjištěný řidič řídil osobní vozidlo Škoda Fabia, modré barvy ve směru jízdy k obci Olomouc – Svatý Kopeček. Řidič při jízdě po přímém úseku komunikace předjížděl souběžně jedoucí vozidlo Škoda Fabia bílé barvy a při tomto manévru omezil protijedoucí autobus, linka č. 11. Aby řidič autobusu zamezil čelní srážce s protijedoucím vozidlem, byl nucen prudce zabrzdit, v důsledku čehož v autobuse upadla jedna z cestujících, která se zranila. Řidič modré Škody Fabie nezastavil a ujel neznámo kam," řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

V souvislosti s vyšetřováním nehody se policie obrací na případné svědky, kteří nehodu viděli a pomohli by ustanovit řidiče osobního vozidla Škoda Fabia modré barvy. Svědkové se mohou hlásit na čísle 158, případně telefonicky na číslo 974 766 251, nebo se osobně dostavit přímo za policisty dopravního inspektorátu Olomouc na ulici Třída Kosmonautu 10.

Autoři | Foto PČR

Štítky pátrání, Olomouc, Švabinského, MHD, autobus, nehoda, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Pavel Hrubý

Jedenáctka je vražedná linka. Před nějakým časem jsem jel touto linkou směrem na Kopeček a v zatáčce před podjezdem trati v Pavlovičkách jel řidič tak rychle, že jsem spadl na spolucestujícího a jak jsem později zjistil, poranil jsem si nohu. Kvůli této hovadské jízdě jsem musel zrušit již vyjednané pracovní místo, protože nechat se vraždit každý den v přeplněném autobuse není nic pro mé staré kosti.

úterý, 3. července 2018, 13:07

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.