pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Dálnici D46 do Olomouce zablokovala nehoda cisterny, autobusu, dodávky a kamionu. Na místo musel vrtulník

Dálnici D46 ve směru od Vyškova do Olomouce zablokovala na 20. km hromadná nehoda cisterny, autobusu, náklaďáku a kamionu. Dva lidé se zranili, na místě zasahoval vrtulník Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje.

Dálnice D46 je u Žešova na Prostějovsku kvůli nehodě cisterny s obilím, linkového autobusu, dodávky a nákladního automobilu ve směru na Olomouc uzavřena. Při nehodě se podle prvotních informací zranily dvě osoby, které byly transportovány do nemocnice, řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Na dálnici D46 se před Prostějovem ve směru na Olomouc tvoří dlouhé kolony, ve kterých se staly další tři nehody. Doprava je odkloněna na vedlejší silnice.

Nejprve nabourala automobilová cisterna s obilím. Na nehodu cisterny podle Kořínka nestihl včas zareagovat řidič kamionu, který zezadu narazil do autobusu a poté i do dodávky. V linkovém autobusu podle výpovědi řidiče v době nehody byli tři cestující.

Na místo krátce po nehodě dorazili hasiči a záchranáři. Přistál tam i vrtulník záchranné služby. „Podle prvotních informací byly zraněny dvě osoby. Jednu převezla do nemocnice sanitka, druhou transportoval vrtulník," uvedla Hacsiková.

Na dálnici D46 jsou před Prostějovem ve směru na Olomouc dlouhé kolony. „Jakmile začala zpomalovat vozidla, tak v kolonách došlo k dalším třem dopravním nehodám," řekl Kořínek.

Doprava je před Prostějovem ve směru na Olomouc odkloněna z dálnice na vedlejší silnice. Dálnice je stále uzavřená, jelikož je třeba vyprostit převrácenou cisternu a odtáhnout havarovaná vozidla. „Policie odklání dopravu na sjezdu na Vranovice-Kelčice na 16. kilometru. Na místo dorazily odtahové služby, které budou vozidla vyprošťovat a Správa a údržba silnic Olomouckého kraje, která bude řešit poškozená svodidla a olejový film na povrchu komunikace," řekla Hacsiková.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky dálnice, hromadná nehoda, zranění, vrtulník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.