úterý 19. března 2024 Josef

Mezi oběťmi tragické nehody u Bohuňovic je i dítě, další bylo transportováno s těžkým zraněním vrtulníkem

Při střetu osobního a nákladního auta na Olomoucku zemřeli dnes odpoledne tři lidé, z toho jedno dítě. Další dvě děti z pětičlenné posádky osobního auta byly zraněné a převezené do nemocnice, řekla krajská policejní mluvčí Marie Šafářová a mluvčí záchranné služby Lucie Urbanová. Tragická nehoda se stala na hlavním tahu mezi Olomoucí a Šternberkem. Silnice je průjezdná kyvadlově, na místě se tvoří dlouhé kolony. Střet nastal ve chvíli, kdy chtělo osobní auto odbočit směrem na Bohuňovice.

Nehoda se stala podle policie kolem 14:30 v blízkosti čerpací stanice na křižovatce směrem na Bohuňovice. „V křižovatce se střetlo osobní a nákladní auto. V osobním autě cestovalo pět lidí, z toho tři osoby na místě svým zraněním podlehly a další dvě byly transportovány se zraněním do nemocnice," uvedla policejní mluvčí.

Okolnosti havárie policie vyšetřuje, pravděpodobnou příčinou bylo nedání přednosti v jízdě. „Osobní auto jelo ve směru od Olomouce a chtělo odbočit doleva směrem na Bohuňovice. Do protisměru jelo v té chvíli od Šternberka nákladní auto, kterému bohužel nedali přednost, a došlo k fatálnímu střetu," doplnila policejní mluvčí.

Na místě zasahovaly čtyři posádky záchranné služby a vrtulník. Podle mluvčí krajské záchranné služby Lucie Urbanové byli na místě zraněni dva dospělí a tři nezletilí pacienti. „Oba dospělí a dva nezletilí pacienti byli zaklínění v osobním vozidle a pomocí hasičské techniky museli být z vozidla vyproštěni a následně poté museli být resuscitováni. Jeden nezletilý pacient a oba dospělí lidé svým těžkým poraněním na místě bohužel podlehli," uvedla mluvčí.

Druhé dítě utrpělo těžká mnohočetná poranění, po vyproštění a stabilizaci stavu na umělé plicní ventilaci bylo transportováno leteckou záchrannou službou do Brna na traumacentrum nemocnice Černá pole. „Třetí nezletilý pacient utrpěl jen lehká poranění a byl posádkou rychlé zdravotnické služby transportován na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc," doplnila mluvčí záchranné služby.

Autoři | Foto Marian Cicko

Štítky nehoda, Bohuňovice, smrt, vrtulník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.