sobota 20. dubna 2024 Marcela

Víkend ve znamení opilých řidičů v ulicích Olomouce a okolí. Nikdo z nich neměl pod dvě promile

Jen za pátek a sobotu zastavovali policisté hned dva silně opilé řidiče v Olomouci a jednoho v Tešeticích. Nikdo z nich nenadýchal pod dvě promile alkoholu v dechu.

Na podezřelou jízdu v ulicích Olomouce upozornil jiný řidič, který si všiml kličkujícího uata v pátek 20. července vpodvečer. Policie poté zastavila auto, které řídila podnapilá třicetiletá žena z Prostějovska. Žena jim na Schweitzerově ulici nadýchala 2,57 promile alkoholu v dechu, při druhé kontrole pak 2,52 promile.

Druhé oznámení o kličkujícím vozidle dostala policie i v sobotu vpodvečer. Jednalo se o pětačtyřicetiletého muže v autě, kterého policie zastavila v ulici Kanadská v Olomouci. „Dechové zkoušky u řidiče byly pozitivní. Při prvním měření přístroj vykázal hodnotu 2,01 promile a při druhém 1,95 promile alkoholu v dechu," řekla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Třetí případ se řešil mimo ulice Olomouce, v Těšeticích. Tam boural opilý pětadvacetiletý řidič do zaparkovaného auta u jednoho z domů. „Při dechových zkouškách byly naměřeny hodnoty 2,08 a 2,22 promile alkoholu v dechu. Při nehodě nebyl nikdo zraněný, vznikla pouze hmotná škoda na vozidlech ve výši asi 50 tisíc korun," řekla Šafářová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky alkohol, řidič, promile, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.