pátek 29. března 2024 Taťána

Policie honila u Klášterního Hradiska zfetovaného motorkáře. Nakonec dostal smyk a narazil do auta

V pondělí 23. července kolem dvaadvacáté hodiny chtěli policisté zkontrolovat motorkáře na Šušilově náměstí u Klášterního Hradiska. Ten jim ale začal ujíždět.

Motorkář na výzvu policie nereagoval a začal ujíždět. Na rovné silnici ale dostal smyk, s motorkou havaroval, narazil do zaparkovaného Mercedesu a zranil se.

„Policisté třicetiletého motocyklistu za použití donucovacích prostředků zpacifikovali, neboť se snažil z místa utéct. Provedli u něj jak orientační dechovou zkoušku, tak i orientační test na omamné  a psychotropní látky. Orientační dechová zkouška byla negativní, zato test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidič se následně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu.

Během kontroly policisté zjistili, že řidič má Okresním soudem v Ostravě vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do ledna 2021 a také to, že k jízdě užil motocykl, který neodpovídá registru vozidel. Muž je nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až dva roky za mřížemi.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, motorkář, drogy, Klášterní Hradisko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.