čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Do olomouckých ulic vstupuje postrach taxikářů, Taxify. Jízda bude stát už od 25 korun

Dopravní aplikace Taxify, která propojuje řidiče s cestujícími, vstupuje nyní do Olomouce. S pomocí mobilní aplikace Taxify si může cestující objednat odvoz, vidí, kdo pro něj jede a v jakém autě, může sledovat pohyb řidiče v reálném čase, zaplatit přes aplikaci nebo sdílet svou jízdu s přáteli. Ceny za jízdu budou začínat už na 25 Kč.

„V České republice působíme od roku 2015. Od té doby průběžně pracujeme na upevňování naší pozice. Jsme proto velmi rádi, že aplikaci můžeme nabídnout také uživatelům v Olomouci. Věříme, že náš férový a otevřený přístup zaujme jak místní cestující, tak řidiče. Chceme na zdejší trh přinést alternativu ke klasickému objednávání taxíků, na které jsou lidé zvyklí,” říká Roman Sysel.

Taxify je mobilní aplikace, která propojuje řidiče s cestujícími. Vznikla v Tallinnu, kde dodnes sídlí. V současné době ji využívají zákazníci na více než 25 trzích v Evropě, Austrálii, na Blízkém východě, v Africe a Střední Americe. V současné době patří k nejrychleji rostoucím aplikacím svého druhu v Evropě. Je dostupná pro mobilní zařízení s operačním systémem Android a iOS. Zakladatelem a šéfem je Markus Villig.

Rozvoj aplikace v Olomouci bude mít na starosti šéf Taxify v České republice a na Slovensku Roman Sysel. Ostrému spuštění předcházelo pilotní testování, jehož cílem bylo zjistit zájem zákazníků.

“V jeho průběhu se ukázalo, že místní lidé mají velmi pozitivní vztah k moderním technologiím. Těší nás, že jim můžeme dát možnost volby mezi klasickým taxi a přepravou objednávanou s pomocí mobilní aplikace. Našim cílem je nabídnout lidem kvalitní a cenově dostupný odvoz do pěti minut,” doplňuje Sysel.

Markus Villig začal platformu vytvářet ve svých devatenácti letech. V domovském Tallinnu mu scházela aplikace, s jejíž pomocí by si mohl přivolat odvoz. Použil tedy peníze, které pro něj měli rodiče naspořené na financování vysokoškolských studií a naprogramoval za ně první verzi aplikace. Nejdříve ji začali využívat řidiči v estonském hlavním městě a postupně začala expandovat na mezinárodní trhy. Do České republiky aplikace vstoupila v roce 2015.

 

Tisková zpráva

Štítky taxify, taxi, olomouc, spojujízda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.