pátek 26. dubna 2024 Oto

Policie hledá řidiče, který v křižovatce na Komenského v Olomouci srazil chodce

Policie hledá řidiče z dopravní nehody, ke které došlo v pondělí 23. července kolem sedmé hodiny ranní. Řidič tam autem srazil chodce na přechodu. Po ujištění, zda-li je vše v pořádku, řidič odjel, chodec ale poté vyhledal lékařské ošetření.

Nehoda se stala na čtyřramenné křižovatce ulic Komenského, Jiřího z Poděbrad a Dobrovského.

„Z průběžného šetření vyplývá, že dosud nezjištěný řidič neustanoveného osobního vozidla, jedoucího ve směru od ulice Pasteurova k ulici Dobrovského pravděpodobně nedal přednost jedenačtyřicetiletému chodci,  který přecházel komunikaci na ulici Dobrovského po vyznačeném přechodu pro chodce, ve směru od ulice Pasteurova. Neznámý řidič na místě nehody zastavil a s poškozeným chodcem komunikoval. Vzhledem k tomu, že chodec nepociťoval žádnou bolest, nebyla nehoda oznámena. Sražený chodec ještě téhož dne večer vyhledal lékařské ošetření a dopravní nehoda byla oznámena dodatečně," popsala nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policie nyní hledá svědky, kteří by jí pomohli sdělit informace vedoucí ke zjištění řidiče a jeho vozidla. Policisty lze kontaktovat na Dopravním inspektorátu Olomouc a to buď osobně, anebo telefonicky na adrese: Třída Kosmonautů 189/10 v Olomouci, na tel. 974 766 251, případně kdykoliv prostřednictvím linky 158.

„Rovněž žádáme i řidiče předmětného vozidla, který byl účastníkem nehody, aby se přihlásil policistům Dopravního inspektorátu Olomouc na výše  uvedené adrese," dodala Urbánková.

Autoři | Foto PČR

Štítky Komenského, chodec, řidič, střet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.