pátek 26. dubna 2024 Oto

FOTO: Stav druhého cyklisty, kterého srazila dodávka u Hrdibořic, zůstává vážný

Stav druhého cyklisty, kterého srazila ve středu dodávka u Hrdibořic na Prostějovsku, je vážný. Je hospitalizován s mnohačetnými zraněními. První cyklista, padesátiletý muž, zemřel na místě. Policie nehodu vyšetřuje pro podezření z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví, řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Podle policie šlo o dva padesátileté muže, na kolech je srazila dodávka mezi Prostějovem a Dubem nad Moravou. První z mužů zemřel na místě, druhý byl letecky transportován ve velmi vážném stavu do Fakultní nemocnice Olomouc. „Pacient je v současné době hospitalizován na JIP Neurochirurgické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc s mnohačetnými poraněními. Jeho stav je nadále vážný," řekl mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

Policie u zemřelého muže nařídila soudní pitvu, u druhého zraněného odběr krve. „Na místě byl přítomen soudní znalec z oboru silniční dopravy. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí. Alkohol u řidiče dodávky policisté na místě vyloučili.

Nehoda se stala krátce druhé odpolední na silnici u obce Hrdibořice. Řidič dodávkového vozidla jel ve směru od Prostějova na Dub nad Moravou a podle prvotních informací po projetí křižovatky na Biskupice a Hrdibořice při míjení zachytil dva cyklisty. Jde o první tragickou srpnovou nehodu v Olomouckém kraji, v červenci podle předběžných informací zemřelo na silnicích kraje osm lidí včetně dvou dětí.

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, tragická, cyklista, dodávka, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.