středa 24. dubna 2024 Jiří

Na silnicích Olomouckého kraje zemřelo v červenci šest lidí

Na silnicích Olomouckého kraje zemřelo v červenci šest lidí. Je to o pět více než za loňský první prázdninový měsíc. V meziročním srovnání se zvýšil také počet těžce zraněných, policisté jich ve statistikách evidují 18, což je o 11 více, řekl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Počet obětí dramaticky zvýšila tragická nehoda, která se stala v polovině července u Bohuňovic na Olomoucku, zemřeli při ní čtyři lidé včetně dvou dětí.

„Během letošního července se stalo 467 dopravních nehod, při kterých bylo usmrceno šest osob, těžce zraněno 18 lidí a lehce 177," uvedl policejní mluvčí. Počet nehod je zhruba stejný jako loni v červenci, kdy jich policisté zaznamenali 462. Také škoda při nehodách je v meziročním srovnání zhruba stejná, přibližně 26 milionů korun.

První obětí letošního prvního prázdninového měsíce byl chodec, kterého 8. července srazilo na D46 osobní auto. Dvaapadesátiletý muž dálnici zřejmě přecházel. Ve stejný den zemřel při nehodě osobního automobilu mezi Postřelmovem a Bludovem na Šumpersku čtyřiatřicetiletý řidič. Podle policie nezvládl řízení, sjel z komunikace a narazil do stromu.

Nejtragičtější letošní nehodou nejen v Olomouckém kraji, ale i v celé republice se stala nehoda osobního a nákladního auta ze 16. července mezi Olomoucí a Šternberkem. Na místě zemřeli prarodiče a jedno ze tří dětí, které v autě vezli. Druhé dítě následně podlehlo těžkým zraněním v brněnské nemocnici. Nehodu tak přežilo pouze třetí dítě, které utrpělo lehká poranění. Pravděpodobnou příčinou nehody bylo nedání přednosti v jízdě, okolnosti nehody policie stále vyšetřuje.

První oběti při dopravních nehodách v Olomouckém kraji mají policisté již také v srpnových statistikách. Hned první den tohoto měsíce zemřel padesátiletý cyklista, kterého na silnici mezi Prostějovem a Dubem nad Moravou srazila dodávka. Druhý cyklista utrpěl těžká zranění. O uplynulém víkendu zemřel sedmačtyřicetiletý motocyklista na silnici D35 ve směru od Mohelnice na Olomouc. Na mokré silnici dostal smyk a střetl se s osobním autem.

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.