čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Policie hledá řidiče osobáku, který vytlačil z dálnice mezi Olomoucí a Ostravou obytný vůz

Policie pátrá po řidiči osobního auta, který měl 5. srpna před třetí hodinou odpolední na 304. kilometru dálnice D1 ve směru od Olomouce na Ostravu u Hranic vytlačit z vozovky obytný vůz a ujet. O pomoc prosí policie i veřejnost.

„Cizinec jel v pravém jízdním pruhu a v daném úseku jej údajně mělo z levé strany vysokou rychlostí předjet nezjištěné osobní motorové vozidlo. Řidič nezjištěného vozidla měl při předjíždění, bez fyzického kontaktu obou vozidel, takzvaně vytlačit vozidlo Fiat vpravo mimo komunikaci a poté bez zastavení pokračovat dále směrem na Ostravu,“ popsal situaci policejní mluvčí Libor Hejtman.

Cizinec za volantem obytného vozu najel na travnatý pás a poškodil pletivové oplocení dálnice. Škodu odhadl na 200 tisíc korun. Na dálničním oplocení vznikla škoda za 50 tisíc korun.

„V souvislosti s prověřováním okolností dopravní nehody se obracíme na případné svědky, kteří by mohli poskytnout jakýkoliv poznatek k této dopravní nehodě, především k vozidlu, které mělo vytlačit vozidlo Fiat Capron mimo komunikaci, aby se přihlásili na linku 158, nebo osobně či telefonicky kontaktovali přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec, Přáslavice – Kocourovec 19, telefon 974 762 751,“ uvedl mluvčí.

Foto PČR

Štítky nehoda, D1, pátrání, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.