úterý 19. března 2024 Josef

Policie hledá řidiče náklaďáku, který na dálnici u Litovle zavinil nehodu tří aut

Dopravní policisté se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při identifikaci řidiče nákladního auta, který v pondělí 13. srpna po poledni zavinil nehodu na dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici (na úrovni Litovle).

„Jedná se o dopravní nehodu čtyř vozidel. Podle prvotních informací mělo k nehodě dojít v okamžiku, kdy nákladní vozidlo blíže nezjištěného typu, před sjezdem z dálnice na Litovel,  pravděpodobně ve snaze vyhnout se střetu s odstavenou nákladní soupravou Peugeot Boxer s přívěsem (jednalo se o dopravní značení se šipkou, která zde stála v rámci prováděných prací na dálnici), mělo začít přejíždět do levého jízdního pruhu, kde v tu dobu jela semdačtyřicetiletá řidička s vozidlem Škoda Rapid a do jejího vozidla narazit. Osobní vozidlo se na komunikaci roztočilo a zastavilo u pravého okraje komunikace. K nárazu do svodidel či jiné součásti dálnice nedošlo. Za neznámým řidičem jelo vozidlo Renault Master, jehož devatenáctiletý řidič ve snaze zbránit střetu měl na vzniklou situaci reagovat prudkým bržděním a strhnout řízení vpravo, kde stálo vozidlo Peugeot Boxer a do něj narazit. Nárazem byl Peugeot Boxer odhozen na svodidla. V té době v něm seděl osmnáctiletý řidič. Neznámý řidič s blíže neustanoveným nákladním vozidlem z místa nehody ujel směrem na Mohelnici," popsala nehodu Irena Urbánková.

Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Policisté dali všem účastníkům nehody dýchnout a zjistili, že nikdo z řidičů před jízdou nepil. Hmotná škoda je předběžně odhadována na 1 000 000 korun.

Řidiči, kteří v danou dobu úsekem projížděli a mohli nehodu vidět, případně mají ve vozidlech kameru, která mohla nehodu zachytit a svým svědectvím by tak mohli pomoci při objasnění nehody a ustanovení řidiče a neznámého vozidla, ať prosím, kontaktují policisty Dopravního inspektorátu Olomouc a to buď osobně, anebo telefonicky na adrese: Třída Kosmonautů 189/10 v Olomouci, na tel. 974 766 251, případně kdykoliv prostřednictvím linky 158.

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, D35, pátrání, Litovel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.