čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jižní Čechy můžete projet i na elektrokole. Síť půjčoven se opět rozšířila

PR článek

Jihočeská centrála cestovního ruchu ve spolupráci s Jihočeským krajem a nadací ČEZ připravili pro letošní rok další rozšíření sítě půjčoven elektrokol. Pokračuje tak projekt „Síť elektrokol na území Jihočeského kraje" zahájený v roce 2015. Jeho cílem je zpřístupnění cykloturistiky starším či méně pohyblivým výletníkům.

Elektrokolo s pohodlnou sedačkou má nízký nástup a elektrický pohon, který pomáhá cyklistovi při jízdě. Maximální dojezdová vzdálenost je zhruba sto kilometrů (v závislosti na stylu jízdy, váze jezdce a terénu). Celodenní zapůjčení kola vyjde seniora (+55 let) a držitele průkazu ZTP na 150, ostatní pak na 250 korun. V ceně je nabitá baterie, mapa s popisem tras, GPS navigace a zámek.

V předchozích letech vznikly na území Jihočeského kraje půjčovny elektrokol v Nových Hradech, Borovanech, Trhových Svinech, Suchdole nad Lužnicí, Jindřichově Hradci a Nové Bystřici.

Od letošního července byly rozšířeny i do dalších míst v regionu. V rámci třetí etapy projektu „Elektrokola pro seniory (a nejen pro ně)" tak návštěvníci jižních Čech mohou vyzkoušet elektrokola v Bechyni, Písku, Hluboké nad Vltavou, Deštné a Vráži u Písku. Milovníci elektrocyklistiky si tak mohou v rámci tohoto projektu vypůjčit celkem 54 elektrokol na 11 místech v Jihočeském kraji.

V průběhu léta dostanou cyklisté společně s kolem i leták, který bude obsahovat pět doporučených tras vedoucí okolím jednotlivých půjčoven, mapku, výškový profil tras, tipy k návštěvě zajímavých míst i možnosti občerstvení.

Štítky Jihočeská centrála cestovního ruchu, elektrokola, půjčení, jižní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.