čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Řidič auta srazil motorkáře, který měl přednost, teď mu hrozí až rok ve vězení

K nehodě, při které byl zraněn motorkář, došlo ve středu 15. srpna 2018  krátce po šesté hodině ráno v křižovatce ulic Jana Sigmunda a ulice Olomoucké v Lutíně. V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví mimo jiné trest odnětí svobody až na jeden rok, uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Z prvotního šetření vyplývá, že k nehodě mělo dojít v okamžiku, kdy třicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Superb, který jel po ulici Jana Sigmunda z vedlejší komunikace ve směru od Olšan u Prostějova na Slatinice, a po zastavení v křižovatce s ulicí Olomouckou chtěl odbočit vlevo, a v prostoru křižovatky zastavil padesátiletý motorkář, který jel po hlavní komunikaci ve směru od Olomouce směrem na ulici Jana Sigmunda a v křižovatce měl dávat přednost protijedoucím vozidlům,“ popsala průběh nehody policejní mluvčí Irena Urbánková.

Nikdo z řidičů nebyl opilý a škoda se odhaduje na 70 tisíc korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti jsou v šetření.

Foto PČR

Štítky nehoda, zranění, policie, Lutín, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.