čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Automechanik se zákazem řízení jezdil krajem v opravovaném BMW, dvakrát ho chytila policie

Až na dva roky může jít do vězení dvaačtyřicetiletý automechanik olomouckého autoservisu. Neoprávněně si totiž vzal opravované BMW pětatřicetileté majitelky a vydal se na cesty, kde ho dvakrát chytili policisté.

„Vozidlo BMW pětatřicetileté majitelky měl 23. června zavézt k provedení technické kontroly na stanici STK v Olomouci. Této jízdy podezřelý využil a vozidlo místo přistavení k STK používal pro své účely. Bohužel pro něho byl však po deváté hodině v obci Lazníky kontrolován přerovskými policisty. Při kontrole policisté zjistili, že muž má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Tím se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," řekl policejní mluvčí František Kořínek,

Po nezbytné administrativě byl propuštěn, vrátil se ale pro vozidlo a dál s ním jezdil. Po devatenácté hodině téhož dne byl kontrolován policisty v Prostějově. Situace se opakovala a automechanik šel opět na policejní výslech. Teď tedy čelí druhému stíhání za stejný čin.

„Navíc provedením důkladného šetření policisté zjistili, že muž k jízdě automobilem neměl povolení ani nadřízeného pracovníka, ani majitelky vozidla. Proto je nyní stíhán navíc také pro podezření z přečinu neoprávněné užívání cizí věci. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. V případě odsouzení podezřelému za každý z uvedených přečinů hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodal Kořínek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky BMW, automechanik, Prostějovsko, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.