pondělí 6. května 2024 Radoslav

Opilý motorkář vyjel ze silnice a pokračoval desítky metrů v jízdě po poli. Poté havaroval

V neděli 26. srpna o druhé hodině v noci havaroval pětadvacetiletý motorkář mezi Březskem a Hvozdem. Vyjel ze silnice do pole, kde pokračoval v jízdě. Pak havaroval.

Motorkář při průjezdu levotočivou zatáčkou vyjel vpravo mimo komunikaci, projel příkopem a pokračoval ještě asi 110 metrů v jízdě v poli. Pak již stroj neuřídil a havaroval. „Při havárii muž utrpěl zranění, se kterým byl převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Provedenými dechovými zkouškami policisté u muže změřili hodnoty 1,73 a 1,68 ‰ alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Uvedl, že bezprostředně před jízdou navštívil taneční zábavu, kde požíval tvrdý alkohol. Dalším šetřením policisté zjistili, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Pro své jednání je nyní podezřelý z několika dopravních přestupků a z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Za uvedené jednání mu mimo toho hrozí také finanční postih a zákaz řízení.

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, motorkář, Březsko, Hvozd, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.