pátek 29. března 2024 Taťána

Opilý řidič vjel do křižovatky na Velkomoravské na červenou, při odbočování se střetl s projíždějícím autem

Ve středu 29. srpna po půl osmé večer havaroval na Velkomoravské v Olomouci řidič ve své Felicii. Ten vjel na červenou do křižovatky a při odbočování se střetl s projíždějícím Volkswagenem Tiguan. Řidič Felicie byl opilý.

 „Řidič na křižovatce nerespektoval červený signál „Stůj“, vjel do křižovatky a při odbočování vlevo se střetl s vozidlem Volkswagen Tiguan, který jel po ulici Velkomoravská na zelený světelný signál. Škoda na obou vozidlech byla předběžně stanovena na 60 000 korun, z toho na vozidle VW 50 000 korun. Zraněn nikdo nebyl," řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policisté u obou řidičů provedli test na přítomnost alkoholu v dechu. Zatímco řidič Tiguanu nenadýchal nic, řidič Felicie měl napřed 1,17 promile alkoholu v dechu, po chvíli hodnota stoupla na 1,24 promile. „Řidič souhlasil s klinickým vyšetřením spojeným s odběrem krve, který byl proveden v nemocnici v Olomouci. Policisté muži další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," řekl Hejtman.

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, Velkomoravská, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.