čtvrtek 28. března 2024 Soňa

České dráhy vypraví speciální vlak na Dny NATO, pojede i přes Olomouc

České dráhy jsou oficiálním dopravcem Dnů NATO a Dnů Vzdušných sil AČR a i letos proto posílí vlakovou dopravu na tuto největší bezpečnostní show ve střední Evropě. Ta se tentokrát koná o víkendu 15. a 16. září v prostorách Letiště Leoše Janáčka Ostrava. České dráhy vypraví speciální dálkové vlaky z Prahy, Brna a Olomouce až do Mošnova. Regionální vlaky pak budou posíleny tak, že letiště obslouží v hlavních časech dokonce každou půlhodinu.

Návštěvníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR mohou zamířit do dějiště show pomocí standardních, ale i speciálně vypravených spojů označených jako vlaky „Dny NATO“. Na akci do železniční stanice Mošnov, Ostrava Airport se lze pohodlně dopravit i s parkováním.

„Z Prahy bude vypravena souprava railjet, která je však povinně místenková. Odjezd je plánován na 6:12 s příjezdem do Mošnova v 9:23. Spojení z Brna posílí přímé vlaky s odjezdem v 8:02 a příjezdem v 10:19 a z Olomouce se návštěvníci můžou vydat vlakem v 8:01 s příjezdem v 9:10,“ upřesnil Miroslav Klich, obchodní ředitel regionálního obchodního centra Ostrava.

Lidé, kteří míří na akci, mohou využít i mimořádná zastavení vlaků v železniční stanici Studénka, a to včetně vlaků kategorie SuperCity. Zastaví tam i vlaky jedoucí ze Žiliny, Varšavy nebo Vídně.

Posílení se ve dnech konání akce dočká i osobní doprava. Vypraveny budou zvláštní osobní vlaky, takže s prokladem pravidelných spojů budou jezdit ve špičkách zhruba každých 30 minut. Vybrané soupravy od cca 7 do 19 hodin mezi Ostravou a zastávkou Mošnov, Ostrava Airport,  ČD posílí. Na spojích budou jezdit dvě jednotky CityElefant, kapacita této zdvojené soupravy je cca 600 míst k sezení.

V souvislosti se zvýšeným zájmem o cestu na Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR doporučujeme návštěvníkům především ze vzdálenějších míst včasnou rezervaci míst. Pro cestu do Studénky nebo Mošnova je vhodné také zakoupit včas jízdenky. Výhodné jsou např. zpáteční jízdenky se slevou, skupinové jízdenky nebo skupinové víkendové jízdenky pro 2 dospělé a až 3 děti do 15 let věku.

Kompletní přehled o spojení a slevách je možné nalézt na www.cd.cz. Informace o spojení přímo do areálu „Dnů NATO“ jsou také na www.natodays.cz/doprava.    

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Dny NATO, vlak, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.