úterý 19. března 2024 Josef

FOTO: Záchranné složky zasahují u převrhnutého náklaďáku, jeho řidič zemřel záklíněn pod kabinou

K tragické dopravní nehodě došlo dnes po poledni na silnici mezi obcemi Ptení a Ptenský Dvorek. Havaroval zde nákladní automobil, jehož řidič zůstal zaklíněn pod kabinou a utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.

Nehoda se stala v pondělí krátce po jedné hodině odpolední. K nehodě vyrazili jak profesionální hasiči z Konice, tak i dobrovolné jednotky hasičů z Ptení a Kostelce na Hané. „Hasiči na místě zjistili, že se auto nachází v příkopu vedle cesty a řidič je zaklíněn pod kabinou náklaďáku. I přes snahu hasičů vozidlo nadvezdnout a řidiče vytáhnout, se jim to nepodařilo, proto museli zavolat technické vozidlo z Olomouce," řekla mluvčí Hasičů Vladimíra Hacsiková. Muži již nebylo pomoci a svým zraněním na místě podlehl.

Na místo vyrazil i vrtulník Zdravotnické záchranné služby. Na místě dál operují všechny složky Integrovaného záchranného systému Olomouckého kraje.

„Výše způsobené hmotné škody nebyla dosud vyčíslena, ale zřejmě se bude pohybovat v řádech stovek tisíc korun. Provoz mezi obcemi je v současnosti uzavřen. Obnoven bude až po kompletním odklizení následků nehody. To předpokládáme až během nočních či zítřejších dopoledních hodin," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Autoři

Štítky nehoda, Ptení, Ptenský Dvorek, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.