středa 17. dubna 2024 Rudolf

Zfetovaný muž se zákazem řízení ujížděl u Grygova policistům, s autem skončil v příkopu vedle silnice

V úterý večer chtěli olomoučtí policisté zkontrolovat řidiče, který jel z Olomouce směrem do Grygova. Ten však na jejich upozornění nedbal, naopak šlápl na plyn a začal hlídce ujíždět.

Sedmadvacetiletý řidič však nedojel se svým Volkswagenem Golf daleko – po pár stovkách metrů nezvládl pravotočivou zatáčku, přejel do protisměru a skončil s autem v hlubokém příkopu vedle silnice.

Dechová zkouška na alkohol byla u něj negativní. Ovšem orientační test na přítomnost jiných návykových látek měl pozitivní na amfetaminy / metamfetaminy. Muž výzvu na podrobení se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu odmítl. Policisté při kontrole dále zjistili, že řidič není držitelem žádné skupiny řidičského oprávnění a má navíc Okresním soudem v Olomouci vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do ledna 2020," popsal policejní mluvčí Libor Hejtman.

Škoda na havarovaném vozidle byla předběžně odhadnuta na 10 000 korun. Muž nyní čelí podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, Grygov, drogy, zákaz řízení, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.