pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Opilý řidič nezvládl zatáčku a skončil s autem ve stromě. Při kolizi se zranila jeho spolujezdkyně

V sobotu 22. září před půl šestou ráno havaroval řidič s osobním autem na silnici mezi Kozovem a Doly. Policisté na místě zjistili, že řidič před jízdou pil.

„Z prvotního šetření vyplývá, že osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil dvaačtyřicetiletý řidič, mělo po projetí levotočivé zatáčky ze zatím přesně nezjištěných příčin vyjet vpravo, mimo komunikaci, kde narazilo do stromu. Při nehodě došlo ke zranění třicetileté spolujezdkyně, která byla převezena do nemocničního zařízení. U řidiče provedli policisté orientační dechovou zkoušku a naměřili mu přes 0,6‰ alkoholu v dechu," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi řidiřský průkaz. V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví, mimo jiné,  trest odnětí svobody až na  čtyři léta. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo, jsou v šetření.

Autoři

Štítky Kozov, nehoda, Doly, zranění, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.