pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Dopravu na silnici R46 u Olomouce zkomplikovala hromadná nehoda

Dopravu na rychlostní silnici R46 z Prostějova do Olomouce dnes odpoledne u Olšan zkomplikovala hromadná nehoda několika nákladních a osobních automobilů. V dotčeném úseku se vytvořila tři kilometry dlouhá kolona. Při nehodách nebyl nikdo zraněn.

První nehoda se stala krátce před 14:00, kdy se mezi obcí Olšany a Olomoucí srazily tři nákladní automobily a jedno osobní vozidlo. "Příčinou bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti. V současné době je komunikace průjezdná levým jízdním pruhem. Řidiči mohou využít sjezdu v Olšanech a starou komunikaci na Olomouc," řekl krátce po 16:00 ČTK krajský policejní mluvčí
Josef Bednařík.
   

O chvíli později se začala na silnici R46 ve směru z Prostějova do Olomouce tvořit dlouhá kolona, ve které se ve zhruba 15:20 srazily další tři osobní automobily. "Nikdo nebyl zraněn," řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Hasiči na místě zkontrolovali technický stav havarovaných vozidel.
   

Podle Bednaříka se první nehoda bude ještě zhruba hodinu a půl likvidovat,protože zbývá odstranit ze silnici jeden nepojízdní kamion. Druhá nehoda bymohla být vyřešena rychleji, protože osobní automobily do sebe nenarazilyve velké rychlosti. "Mají pomačkané plechy. Také příčinou této nehody bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti," podotkl Bednařík.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.