pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kvůli námraze v Olomouci opět stojí tramvaje, jezdí jen autobusy

Do ulic Olomouce dnes kvůli námraze na trolejích opět nevyjely tramvaje. Náhradní dopravu cestujících zajišťují autobusy, které jezdí v delších intervalech než tramvaje.

Pracovníci Dopravního podniku města Olomouce (DPMO) se snaží zprovoznit trať z Nové Ulice na hlavní nádraží, řekla mluvčí DPMO Martina Krčová. Energetikům se na Olomoucku a Přerovsku podařilo odstranit všechny poruchy, které na elektrickém vedení způsobila námraza.

Námraza ochromila tramvajovou dopravu v Olomouci v pondělí odpoledne poté, co region zasáhl mrznoucí déšť. Tramvaje kvůli trolejím obaleným ledovou krustou zůstaly stát v ulicích města. DPMO od pondělí zavedl náhradní autobusovou dopravu.

"Tramvaje nejezdí ani dnes. Snažíme se zprovoznit aspoň jednu trať z Nové Ulice přes tržnici na zastávku Fibichova, ale ruční odstraňování námrazy z trolejí je náročnější než jsme původně předpokládali," uvedla Krčová. Návrat tramvají do ulic Olomouce by mohlo uspíšit případné oteplení.

Technici společnosti ČEZ už opravili všechny poruchy na elektrickém vedení, kvůli kterým byly v úterý na Přerovsku a Olomoucku stovky domácností bez elektrické energie. Elektrické vedení v regionu poničily spadlé stromy a větve, které neunesly tíhu námrazy. Škody na rozvodech elektřiny napáchala i samotná ledová vrstva.
 

"Všechny domácnosti, kterým byly na Přerovsku a Olomoucku kvůli námraze zastaveny dodávky elektřiny, už opět svítí. Momentálně neevidujeme žádné poruchy, které by souvisely s námrazou. Poruchovost odpovídá normálu," řekla mluvčí Skupiny ČEZ Soňa Holingerová.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.