pátek 29. března 2024 Taťána

Na Dolním náměstí přibudou veřejná parkovací místa

Radní města souhlasili s úpravou stávajících vyhrazených parkovacích míst na Dolním náměstí. Parkovací místa původně vyhrazená pro vozy magistrátu bude moci nově využívat veřejnost.

„Reagujeme tak na připomínky občanů a vycházíme vstříc požadavkům na navýšení míst pro parkování zejména těm občanům, kteří mají svá bydliště v okolí Dolního náměstí,“ zdůvodnil rozhodnutí radních primátor Antonín Staněk.

Radní města na svém únorovém jednání původně zvažovali variantu vyhrazení dalších pěti parkovacích míst pro vozidla magistrátu, která nemají povolení pro vjezd k budově radnice na Horním náměstí. Na základě podnětů občanů se však radní rozhodli svůj původní záměr přehodnotit a obyvatelům naopak vyjít vstříc ještě zrušením stávajících dvou pro magistrát vyhrazených parkovacích míst.

Dvě parkovací místa z původních devíti vyhrazených tak budou veřejná a dalších pět nebude magistrát nijak pro své potřeby blokovat.  „Od 17 hodin a o víkendech bude navíc sedm pro město vyhrazených parkovacích míst využívat veřejnost, zejména rezidenti bydlící v oblasti Dolního náměstí a přilehlých ulic,“ zdůraznil primátor.

Autor: L.Behingerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.