sobota 27. července 2024 Věroslav

Na Olomoucku přibývá dopravních nehod, u většiny je viníkem ledovka.

Řidiči by si měli dát první prosincový den na silnicích pozor. Dopravní nehody přibývají s ledovkou, která se od rána tvoří na silnicích. Kromě nehody na R35 se stala také nehoda na ulici Pražská, kde narazil osobní vůz do sloupu veřejného osvětlení.

První dopravní nehodu přímo v krajském městě na ulici Pražská převzala linka tísňové pomoci devět minut po čtvrté hodině ranní s upřesněním nárazu osobního vozidla do sloupu veřejného osvětlení. "Řidič vozidla v době našeho příjezdu byl již mimo vozidlo a nedošlo ke zranění," doplnil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči ve spolupráci s hotovostní službou energetické společnosti provedli nutná opatření a odpojení od elektrické energie. V následujícím čase hasiči rovněž zajistili vozidlo proti případnému vzniku požáru.

Aktualizace – nehody v čase po 9:30

9:47 - Bochoř, Přerovsko - nehody více vozidel v příkopech, bez zranění a úniku provozních kapalin. Silnice pokrytá ledovkou komplikuje i návrat hasičů zpět na základnu.

10:10 - Přerov, gen. Štefánka – nehoda 3.vozidel se zraněním jedné osoby, na místě zasahuje jednotka drážních hasičů ( HZSp SŽDC ).

10:25 - Bedihošť – nehoda osobního vozidla v příkopu, zraněná osoba v péči ZZS. Prováděno protipožární zabezpečení a kontrola úniku provozních kapalin

Aktualizace II -  nehody po 10:30

10:57 Přerov - Dluhonice Nehoda nákladního vozidla a Avie nedaleko podjezdu, nehoda bez zranění, zablokovaná komunikace. V místě je rovněž ledovka, opět naše jednotka měla komplikovaný příjezd k nehodě – zasahuje HZSp SŽDC Přerov

10:58 Olomoucko – Příkazy, rychlostní komunikace  R35 / 257 km směr Olomouc – na místě lehce zraněná osoba, prováděna bezpečnostní opatření – zasahuje HZS OLK – stanice Litovel

11:15 Olomoucko – Příkazy, rychlostní komunikace R35 / 257 km směr Mohelnice – vozidlo ve svodidlech, bez zranění, jednotka provádí nutná bezpečnostní opatření – zasahuje SHD Senice na Hané.

Autor: L.Behingerová / www.hzsol.cz

foto: www.hzsol.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.