úterý 19. března 2024 Josef

Oprava důležité silnice v Olomouci skončila dříve,už je v provozu

V Lipenské ulici v Olomouci, kde dva týdny dělníci opravovali vozovku, byl dnes s několikadenním předstihem obnoven provoz. Podle původního plánu měla být silnice otevřena autům v úterý 4. istopadu, stavební firma ale její povrch opravila rychleji. Dnes to řekl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Řidiči musejí v Olomouci nadále počítat s uzavírkou ve Velkomoravské ulici. Oprava těchto dvou silnic od 13. října výrazně zkomplikovala dopravu v Olomouci a na objízdných trasách se tvořily kolony.

"Automobilový provoz byl v Lipenské ulici obnoven a v tomto úseku nejsou dopravní omezení," uvedl Bednařík. Uzavřena byla dva týdny část silnice v Lipenské ulici od okružní křižovatky u Bystrovan po křižovatku v Olomouci-Hodolanech. Objízdná trasa vedla po ulicích Hamerská a Přerovská. Dopravu na vybraných křižovatkách museli řídit policisté.
   

Druhá uzavírka se týká úseku vozovky ve Velkomoravské ulici mezi Hotelovým domem a budovou Střední školy polytechnické, kam bude položen nový asfalt. Křižovatka u Zenitu je kvůli tomu zcela uzavřena. Celá jižní část města je přístupna pouze přes ulici Rooseveltova a zároveň tudy vede objízdná trasa. Oprava má skončit příští týden.
   

Velkomoravskou ulicí, která vede v těsném sousedství panelových domů, denně projede až několik desítek tisíc automobilů. Díky novému způsobu pokládání asfaltu se sníží hluk projíždějících vozidel.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.