úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Profesionální hasiči na Olomoucku zasahovali u tří nehod nákladních vozidel

Profesionální jednotka hasičů stanice Olomouc během dnešního dne zasahovala již u třetí dopravní nehody s kolizí nákladních vozidel. Všechny dopravní nehody vyžadovaly nutná protipožární zabezpečení i asistenci při ošetřování zraněných osob.

První informaci o dopravní nehodě dvou nákladních vozidel převzala linka tísňové pomoci krátce po sedmé hodině ranní. U obce Křelov – Břuchotín v úseku rychlostní komunikace z Olomouce dále na Mohelnici, došlo ke kolizi vozidel. Operační středisko hasičů zde vyslalo jednotku požární stanice Olomouc s osádkami dvou zásahových vozidel. Hasiči na místě provedli bezpečnostní opatření a ošetření jedné zraněné osoby. Během jejich činnosti došlo v protisměru k další dopravní nehodě při které se střetli dvě dodávková vozidla, tato kolize se naštěstí obešla bez zranění. Hasiči v následujícím čase provedli úklid po dopravních nehodách a po zhruba dvou hodinách své činnosti se vrátili zpět na svou základnu.

K další v pořadí druhé nehodě nákladního vozidla vyjela stejná jednotka hasičů tři minuty po půl jedenácté dopoledne. Linka tísňové pomoci převzala informaci o střetu nákladního a osobního vozidla nedaleko obce Kožušany – Tážaly. Hasiči zde provedli odtah vozidla, protipožární a bezpečnostní opatření a celkový úklid po dopravní nehodě. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, ta již v době našeho příjezdu byla v lékařské péči zdravotnické záchranné služby.

U poslední, třetí dopravní nehody aktuálně stále zasahuje opět jednotka hasičů stanice Olomouc a to zhruba od třinácté hodiny. Nákladní vozidla se při sjezdu z rychlostní komunikace u sjezdu na Olomouc, místní části Slavonín, převrátilo na bok a zůstalo zaklíněné ve svodidlech. Situace dle popisu oznamovatele vyžadovala vyproštění dvou pasažéru se zdemolované kabiny vozidla. V době dojezdu jednotky k události byly obě osoby mimo havarované vozidlo, došlo ke zranění jedné osob, té byla poskytnuta jednotkou hasičů předlékařská pomoc. Na místě pokračujeme v likvidaci úniku velkého množství provozních kapalin a pokračují další nutná bezpečností opatření před příjezdem vyprošťovacího speciálů soukromé společnosti.

Autor: HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.