čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Silničáři na severu Olomouckého kraje vyjeli do terénu

Silničáři na severu Olomouckého kraje vyjeli dnes nad ránem do terénu. Na vrcholcích sněžilo, sněhový poprašek pokryl například Červenohorské sedlo. Poletující sníh se objevil i v nižších polohách v jiných částech kraje, správci cest však tam vyjíždět nemuseli.

Silnice v kraji jsou nyní většinou holé a mokré, řekli dispečeři Správy silnic Olomouckého kraje.

"Na Červenohorském sedle byl sněhový poprašek, silnici jsme tam chemicky ošetřili, sypač tam vyjel nad ránem. Nyní je vozovka holá a mokrá, po krajích jde vidět poprašek sněhu. Chytlo to vrcholky kolem 200 metrů," uvedl dispečer jesenické správy silnic. Dodal, že teplota se ve vyšších polohách pohybuje čtyři stupně pod nulou.

Vyjíždět do terénu museli i silničáři na Šumpersku. "Slabé sněžení bylo v oblasti sedla a Studené Loučky. Provádí se chemický posyp, vozovky jsou tam nyní holé a mokré," uvedl dispečer šumperských silničářů.

Sníh padal nad ránem také například na Přerovsku či Olomoucku, kde se teplota pohybuje nyní kolem nuly. "Je zataženo, místy slabě sněží. Vozovky jsou holé a mokré, sníh na nich hned taje, takže jsme nemuseli vyjíždět," uvedl dispečer olomoucké správy silnic. Na Šternbersku však silničáři upozorňují, že je kvůli srážkám snížená dohlednost.

Zdroj: ČTK
Foto: Adéla Staníková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.