pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Silnici R46 u Olomouce ráno blokovala hromadná nehoda deseti aut

Silnici R46 u Olomouce zablokovala dnes po 06:00 hromadná nehoda deseti aut. Srážku, která se obešla bez zranění, zřejmě způsobila ledovka, která ztěžuje provoz v kraji i dalších částech Česka.

Dnes to sdělilo Ředitelství silnic a dálnic a policie. Brzy se ale podařilo obnovit provoz, policejní mluvčí Josef Bednařík řekl v 07:30,
že úsek je průjezdný a bez kolon.
   

Nehoda se stala u exitu 37 ve směru na Olomouc na okraji města. "Dechové zkoušky u řidičů byly negativní," doplnil Bednařík. Nedaleko exitu se navíc před 06:00 stala další nehoda, když na silnici R35 ve směru na Mohelnici narazilo nákladní auto do svodidel. "Přestože se teploty pohybují nad nulou, musejí si řidiči dát pozor na ledovku, která pokrývá některé úseky silnici, a přizpůsobit rychlost jízdy," zdůranil mluvčí policie. Dodal, že silnice byla v místě nehody místy kluzká.

Podle policie je sjezd na Hněvotín a Mohelnici zcela funkční. "Do současné doby nám bylo ohlášeno celkem 18 dopravních nehod na území Olomouckého kraje. V převážné většině dopravních nehod řidiči nepřizpůsobili rychlost klimatickým podmínkám a stavu komunikace," dodal policejní mluvčí.
   

Situace už se podle policie uklidnila, kolem 09:00 nebyly v Olomouckém kraji hlášeny žádné dopravní komplikace.

 

Zdroj: ČTK

 

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.