úterý 19. března 2024 Josef

Starý podchod na vlakovém nádraží je uzavřen

Podchod na olomouckém hlavním nádraží uzavřely kompletně v pátek 24. října stavební práce. Správa železniční dopravní cesty totiž pokračuje v rekonstrukci hlavního vlakového nádraží. Příchod k vlakům z hlavního vestibulu tak není možný.

Vstup do starého podchodu, který ústí z hlavní haly na jednotlivá nástupiště, se pro veřejnost na několik měsíců zcela uzavřel. Práce na jeho celkové rekonstrukci potrvají do května 2015. "Cestujícím bude k dispozici vchod do nového podchodu v pravé části vestibulu u lékárny a také vchod z přednádražního prostoru, který ústí do Táborské ulice," sdělila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Pro lepší orientaci cestujících se budou v podchodu pohybovat informátoři Českých drah, kteří budou označeni reflexními vestami. „Poskytnou lidem potřebné informace a budou je směrovat na správná nástupiště. S ohledem na náročnost rekonstrukce kolejiště a nástupišť na hlavním olomouckém nádraží prosíme všechny cestující, aby byli při k sobě vzájemně ohleduplní a počítali s mírně delší docházkovou vzdáleností, " vyzvala mluvčí Kateřina Šubová s tím, že současně začíná přestavba prvního nástupiště.

Rekonstrukci hlavního nádraží v Olomouci zahájila Správa železniční dopravní cesty loni v říjnu. Investice za dvě miliardy korun dá jednomu z nejvýznamnějších železničních uzlů v Česku zcela novou tvář v roce 2016.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.