úterý 16. dubna 2024 Irena

Začátek motorkářské sezóny je nejkritičtějším obdobím

Policisté v Olomouckém kraji s příchodem jara nabádají motorkáře i ostatní řidiče k větší obezřetnosti. Na cestách na ně podle nich číhají nástrahy v podobě zbytků štěrku a rozbitých silnic, které silničáři po letošní zimě nestihli upravit. Jednu z prvních nehod motocyklistů v letošní sezoně vyšetřovali policisté o víkendu na Prostějovsku

Loni havarovalo na silnicích v regionu téměř devět desítek motocyklistů, dva z nich zemřeli. Dnes to řekl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

"Nejkritičtější jsou vždy první dny nové sezony, jelikož nástrahy nečíhají na motorkáře jen v podobě rozbitých silnic a zbytku štěrku po zimní údržbě, ale i v samotných řidičích osobních vozidel. S nadcházejícími pěknými víkendy motorkářů, ale i cyklistů na našich silnicích přibude, proto chceme především apelovat na řidiče automobilů, aby s těmito řidiči začali opět počítat," podotkl mluvčí.

Loni policisté vyšetřovali na silnicích Olomouckého kraje 88 dopravních nehod řidičů motocyklů, 64 motocyklistů se při nich zranilo lehce a 16 těžce. Dva motocyklisté zemřeli. Jeden z nich zaplatil životem v květnu při střetu s osobním autem u Senice na Hané na Olomoucku. Řidič osobního auta při vyjíždění z vedlejší silnice mu nedal přednost, oba řidiči po střetu zemřeli.

Jednu z prvních nehod s účastí motorkářů vyšetřovali policisté v neděli u Plumlova na Prostějovsku. Osmapadesátiletý řidič z Prostějova tam při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal smyk, upadl na silnici a zastavil se až v příkopu. Z nehody vyvázl s lehkým zraněním, škoda na motocyklu byla vyčíslena na 60.000 korun. V sousedním Zlínském kraji zemřela v neděli osmapadesátiletá žena, která na motocyklu v kopcích u Buchlovic narazila do kamionu.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.