pátek 29. března 2024 Taťána

Koupaliště v Olomouckém kraji doplatila na špatné počasí

Provozovatelé koupališť v Olomouckém kraji letos kvůli deštivému a chladnému létu hlásí nižší návštěvnost než v předešlých letech, kdy počasí letním radovánkám u vody přálo mnohem víc. Návštěvnost koupališť ve srovnání s loňskem klesla až o polovinu a byla nejnižší za několik posledních let.

"Návštěvnost našeho koupaliště je letos zhruba poloviční a tržby nedosahují ani třetiny jejich úrovně z loňského roku," řekl dnes správce šternberského městského koupaliště, podle kterého koupaliště byla značnou část letní sezony kvůli chladnému počasí zavřeno.
   

Na přelomu června a července, kdy panovaly v Česku vedra, bylo navíc šternberské koupaliště z důvodu rekonstrukce několik dní mimo provoz. "Pak se ochladilo a už jsme to nedohnali," podotkl správce, podle kterého koupaliště ve Šternberku by v případě příznivého počasí mělo být v provozu zhruba do poloviny září. 
   

Poloviční návštěvnost měl v létě kvůli špatnému počasí také plavecký stadion v Olomouci, který provozuje společnost OLTERM & TD. "Zatímco loni byla rekordní letní sezona a přišlo až 47.000 lidí, tak letos v létě jich bylo 24.000," uvedl mluvčí Milan Wagner. Venkovní bazén ukončí provoz příští týden v pondělí.
   

Zhruba o třetinu nižší byla v létě návštěvnost na přírodním koupališti Poděbrady u Olomouce. "Bohužel se léto nevydařilo a návštěvnost klesla. Špatný by hlavně srpen. Snažíme se tady pořádat různé akce, abychom nebyli na vodě až tak závislí," řekl správce přírodního koupaliště Poděbrady Jiří Holub, podle kterého návštěvnost letního kina či koncertů na Poděbradech byla naopak poměrně slušná.
   

O třetinu klesla v letních měsících také návštěvnost venkovní části olomouckého akvaparku. "Lidé ale na druhou stranu více chodili do vnitřního areálu, takže celková návštěvnost našeho zařízení zůstala zhruba stejná jako loni," řekl manažer akvaparku Dalibor Přikryl.
   

Kvalita vody v nedávno zrekonstruované Plumlovské přehradě se v závěru prázdnin zlepšila a je vhodná ke koupání. Nadále bez obav si mohou lidé zaplavat ve druhé sledované vodní ploše, ve štěrkopískových jezerech Poděbrady u Olomouce. Čistou vodu si jezera udržují po celé léto.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.