úterý 16. dubna 2024 Irena

Kino Metropol uvede na plátně přehlídku festivalových filmů z Berlína, Benátek a Cannes, Be2Can.

Od čtvrtka do neděle nabídne olomoucké kino Metropol vybrané snímky z filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes. Přehlídku Be2Can zahájí ve čtvrtek 4. října od 20:00 japonské drama Zloději, oceněné Zlatou palmou z festivalu v Cannes za nejlepší film.

Více informací naleznete na stránkách www.kinometropol.cz a na facebookové události.

Přehlídka bude pokračovat dalšími projekcemi v pátek 5. října a následně v neděli 7. října. Od 17:30 uvidíte německý biografický snímek 3 dny v Quiberonu, který zachycuje herečku Romy Schneider, známou zejména z legendární trilogie o císařovně Sissi. Film mapuje tři dny v jejím posledním období života, kdy do francouzského letoviska přijíždí jako zlomená žena a herečka na soumraku kariéry.

Třešničkou na pátečním programu bude od 20:00 meandrující neo-noir Záhada Silver Lake, točící se kolem třiatřicetiletého Sama, který se po zmizení své mysteriózní sousedky Sarah pouští do surreálního pátrání, aby dekódoval tajemství, skandály a konspirace ukrývající se v hlubinách Los Angeles.

Neděli zahájí od 15:00 jediný zástupce benátského festivalu, maďarský film Soumrak, druhý film režiséra Lászlo Nemese. Jeho režijní debut Saulův syn byl absolutní senzací: snímek získal mj. Velkou cenu poroty v Cannes i Oscara za nejlepší cizojazyčný film.

Christian je rváč a muž s pochybnou minulostí, který svým zjevem evokuje pitbulla. Jednu etapu má za sebou, tu druhou začíná jako pomocná síla ve velkoskladu, kde je jeho nejzářivější perspektivou možnost obsluhovat vysokozdvižný vozík. Při jedné z pauz potkává Christian prostořekou a okouzlující Marion z oddělení lahůdek a začne se mezi nimi odvíjet nerovný, ale velice poetický vztah. Neměcký film Láska mezi regály byl nominován na Zlatého medvěda na Berlinale a kino Metropol jej promítne v neděli od 17:30.

Celou přehlídku zakončí od 20:00 čínský hypnotizující film Poslední večery na Zemi, který nás zavede do fantaskních ruin provinčního města Kaili na jihovýchodě Číny. Snímek vyvrcholí 50 minut trvajícím záběrem-zjevením natočeným bez jediného střihu ve 3D.

Tisková zpráva

Štítky Be2Can, festival, film, promítání, metropol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.