pátek 29. března 2024 Taťána

Ve čtvrtek začíná v Olomouci filmový festival Kralinale s tématy Kolektivizace, Odsun a Pohraniční stráž

Již podruhé odstartuje v Olomouci Mezinárodní filmový festival Kralinale, který vypukne ve čtvrtek 11. 10. 2018 a bude probíhat až do soboty 13. 10. 2018. MFF Kralinale letos přinese mnoho zajímavých a tematických filmových projekcí, které si rozhodně nemůžete nechat ujít. Čekají vás tři filmové dny ve třech tématech, které souvisí se svobodou našeho státu. Letošní témata jsou Kolektivizace, Odsun a Pohraniční stráž.

Letos slavíme významné výročí, a to 100 let od vzniku Československé republiky. Proto bychom si prostřednictvím MFF Kralinale měli připomenout svobodu naší země a být vděční za to, kde jsme a co naši předkové v minulosti dokázali pro nás, další generace, vybudovat.

Kralinale bude probíhat po celé Olomouci. Promítání si budete moct užít například i v nevšedním protiatomovém krytu, kde na vás čeká skvělá atmosféra. To ale není zdaleka vše. Podrobný program můžete sledovat již nyní na www.kralinale.cz a na facebookových stránkách https://www.facebook.com/kralinale/.

„Proč filmový festival na podzim? Chceme, aby si Kralinale mohli užít i studenti, kteří přes léto v Olomouci netráví příliš mnoho času. Zároveň v říjnu slavíme 100 let vzniku Československa, proto je skvělá příležitost si touto akcí takové významné výročí připomenout,“ vysvětluje Roman Štěpánek, hlavní pořadatel festivalu.

Kralinale vám přinese nejen výjimečná filmová promítání, ale také si odnesete skvělé gastronomické zážitky. „Každý filmový večer se bude v olomouckém The BLACK STUFF Irish Pub & Whisky Bar konat legendární afterparty, kde se budou při příležitosti tohoto festivalu Kralinale míchat speciální drinky, které si rozhodně nesmíte nechat ujít. Navíc pokud se na místě prokážete vstupenkou na Kralinale, obdržíte slevu na pivo. No nezní to lákavě? Také v Kozlovně M3 bude možnost využít vstupenku na Kralinale. Díky ní budete mít slevu na jídlo. Více informací o cenách je možné se dočíst na webových stránkách festivalu,“ přibližují pořadatelé festivalu.

 

Tisková zpráva

Štítky Kralinale, Kolektivizace, Odsun, Pohraniční stráž, film, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.