čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Skvělá příležitost pro všechny básníky! Zúčastněte se Slam poetry a kvalifikujte se na Mistrovství České republiky

Nestůj s poezií v koutě, staň se mistrem České republiky ve slamu! K tomu vyzývají pořadatelé úspěšné akce Slam poetry. Kvalifikační kolo pro Mistrovství České republiky proběhne v Olomouci 31. října.

Kvalifikace bude probíhat poslední říjnový den mezi osmou až jedenáctou hodinou večer a to v Jazz Tibet Clubu v Olomouci. Vítěz získá tisíc korun a postup do finále, kde bude soutěžit třináct nejlepších z celé České republiky o titul mistra ČR. 
Absolutní vítěz dostane třicet tisíc korun a právo reprezentovat na European Slampionship 2019.

Druhý nejlépe umístěný slamer získává pouze právo postupu do finále Mistrovství České republiky. Základní pravidlo je prezentace vlastních textů. Dva výstupy, které by se měly obejít bez rekvizit, by měly trvat maximálně tři minuty každý.
Pro přihlášku na kvalifikaci kontaktujte Boba Hýska na e-mailu bobhysek@gmail.com
ZDE najdete bližší informace k akci a také podrobnější pravidla.


Slam poetry je specifický styl básnického přednesu. Jeho podoba není přesně ukotvena jasnými pravidly, v principu ale platí, že přednes musí být natolik sugestivní, jímavý či zábavný, aby dosáhl největšího ohlasu v publiku, povětšinou shromážděném v baru. Vznikl ve Spojených státech v druhé polovině 80. let. Za zakladatele poetry slamu je považován chicagský básník, původním povoláním zedník, Marc Smith.

 

Štítky slam poetry, kvalifikace, mistrovství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.